photo frame
photo frame

HAIR | Haarverzorging in de winter

Mijn haar is in de winter een enorme ramp. Droog en beschadigd haar, het is snel statisch, het gaat enorm klitten. Eén woord: Horrible.
Die leuke beanies die tegenwoordig helemaal in zijn, en de shawls, helemaal leuk maar je krijgt juist alleen maar meer klitten en je haar wordt alleen maar droger , statischer en je krijgt meer dor haar. Een lekker zonnetje is wat dat betreft stukke beter voor ons haar. Maar what to do with horrible winter hair ? Let me tell you !

Tumblr_mfbbmqnure1rii35do1_1280_large


Voor deze issues hoef je niet meteen tientallen euro’s aan producten te besteden, zorg alleen voor een goede shampoo en conditioner. Ik vind bijvoorbeeld de shampoo’s van Andrelon heel erg fijn ! Ook die van Aussie schijnen perfect te werken, maar deze zijn wel weer wat duurder. Koop niet meteen een shampoo tegen drooghaar, want deze bevatten namelijk meestal veel meer vet, kies vooral een shampoo en / of conditioner die vocht inbrengend werkt. En gebruik dan net iets meer in de puntjes. Zijn je puntjes echt gewoon dood ? Ga dan lekker naar kapper en laat die dode punten er af knippen, want je haar wordt alleen maar doder als er al dode punten zijn. Dus start de winter met gezonde plukken !

74a29d08970a11e1ab011231381052c0_7_large

Zoals ik net al zei, heel leuk die shawls en beanie’s, maar je krijgt er wel super statisch haar van. Nou niet bepaald charmant, maar daar is wat aan te doen. Spray wat haarlak in je beanie zodat het wat minder snel gaat pluizen en statisch wordt, of doe wat op je borstel, borstel je haar voordat je je beanie op doet en klaar is kees ! Ook hiervoor zijn verschillende shampoo’s, maar of die nou echt werken ? Ik twijfel er aan …

De winter is de perfecte tijd van het jaar om je haar wat te verwennen. Gebruik één keer in de week een lekker haar masker. Je kunt eer één kopen, zorg dan dat deze vocht inbrengend is en dat het lekker verzorgend is. Maar wat natuurlijk ook kan, is er zelf één maken. Op internet zijn genoeg recepten te vinden voor lekkere maskers. Ik zal binnenkort ook even een artikeltje maken met wat lekkere recepten ! Gebruik ook nadat je je haar gewassen hebt een serum, smeer deze niet in je hele  haar maar vooral op de droge plekken in het haar, dus vooral de puntjes.

Tumblr_mfbptkjbzl1rmbxzao1_500_large

Natuurlijk heb ik het internet afgespeurd naar nog wat extra tips voor jullie !

- Draag je haar vast als het extreem droog of statisch is, dan zie je er wat minder van !
- Gebruik haar elastiekjes zonder de zilveren stukjes er op, deze beschadigen je haar, dit kunnen we in de winter natuurlijk niet nog meer gebruiken.
- Was je haar niet té vaak, hierdoor droogt je haar alleen maar sneller uit omdat je haar en hoofdhuid, anders gewend raakt aan de vocht inbrengende werking waardoor het niet meer ‘ zelf kan functioneren’ .
- Was je haar niet met heet water, maar met lauw of gewon warm water. Door te warm water zal je haar onnodig uitdrogen.
- Wrijf je shampoo niet in, maar masseer het als het ware. Door wrijving wordt het alleen maar erger.
- Ook voor het drogen van je haar zou ik zeggen, wrijf het niet droog !  Maar wikkel je haar in een tulband, zo neemt de handdoek het vocht op.
- Borstel of kam je haar pas als je haar zogenaamd ‘handdoekdroog’ is, dit betekend dat je haar niet meer zeiknat is. Wees ook voorzichtig met  het kammen of borstelen, het zou zonde zijn als je haar afbreekt.

- Gebruik niet te veel stylings producten zoals stijltangen, krultangen of föhns. Hierdoor droogt je haar alleen nog meer meer uit, en zal het nog sneller beschadigen. Dat je je haar wilt föhnen, is heel logisch. Gebruik dan wel een soort beschermingsmousse of ander product tegen beschadiging van stylings producten. En als laatst, zet je föhn niet te hoog !

Ik hoop dat jullie er wat aan gehad hebben!

Lots of Love,

Stacey

Bron:
http://beauty.rubriek.nl/
http://www.infotalia.com/nld/default.asp 

Bron foto’s:
www.weheartit.com 

 

Tags: , , , , ,

Laat een comment achter


+ acht = twaalf-Wees aardig in je comment (Geen grof taalgebruik of gemene comments)
-Spammen wordt niet gewardeerd en ook meteen verwijderd (Je site naam in de comment zetten, of reclame maken voor je site)
-Laat vooral een comment achter, graag zelfs en eventueel met kritiek, maar heb respect en vertel waarom je dit vind)
-Denk na voordat je een comment achterlaat.