photo frame
photo frame

Wees eens eerlijk …

Wees eens eerlijk, herken je dat de laatste dagen voor de vakantie ? Dat je contstant aan het aftellen tot het moment dat je dan eindelijk op vakantie gaat ? Waar je het hele jaar naar uit hebt gekeken. Oh man oh man, wat vind ik dat zenuwslopend zeg ! Contstant beeld ik me in dat ik lekker in het zonnetje aan het zwembad lig te genieten. Maar helaas, ik moet dan nog zo lang wachten …

En dan is het dan eindelijk een week voordat je weg gaat, ik neem mezelf voor om langzaam aan te beginnen met het inpakken.  Lees: Hele koffer inpakken en gedurende de week dit nog tig duizend keer opnieuw doen. Als ik mijn koffer de eerste keer inpak zit ongeveer drie kwart van mijn kleding kast er in, en dan vraag ik mezelf wel eens af waarom ik nou nooit mijn koffer dicht krijg. Uh … tja misschien toch maar wat minder mee nemen ?


Oke deze blijft hier, deze ook , oh ja en deze  etc. Vervolgens kijk ik naar de 10 shirtjes die ik besloten heb niet mee te nemen, oh wat kijken ze me zielig aan. Neem me mee , neem me mee. Althans, ik denk op zo’n moment dat ze dat doen. Vervolgens gaan er toch weer 5 daarvan in mijn koffer. Ach, toch 5 minder mee, is het niet. Oke, ik weet nu absoluut niet meer wat ik mee moet nemen. Opnieuw beginnen dan maar, de koffer is weer leeg. Uiteindelijk toch nog 8 shirtjes thuis gelaten.  In totaal zo’n 15 shirtjes, 6 korte broeken, 3 lange broeken, twee jasjes en 3 vesten in de koffer! Be proud of me guys. Ah fijn, ik kan in ieder gevalweer trots zijn op mezelf !

Maar dan zijn er natuurlijk nog wat probleempjes, mijn make up moet worden ingepakt. Gosh, kan ik niet gewoon mijn hele kamer meenemen op vakantie ? Stiekem weet ik natuurlijk heel goed dat ik bijna tot geen make up zal gaan dragen. Maar stel je voor dat het slecht weer is of dat je die ene leuke jongen tegen komt ;) Allemaal smoesjes vliegen door mijn hoofd waarom ik dan toch make up mee moet nemen. Ik kies een klein toilettasje uit waardoor ik dus eigenlijk verplicht ben niet teveel mee te nemen. Vol goede moed begin ik make upjes uit te zoeken. OOOOH I LOVE MY BABIES. Ze zijn allemaal zo mooi. ( Vorige week liep ik nog tegen ze te vloeken omdat ik vond dat ze hun werk niet deden, lees: OCHTENDHUMEUR. ) De stapel make up stapelt zich op. De schade lijkt ernstig: 5 mascara’s, 2 eyeliners, 5 kleuren oogpotlood, 4 oogschaduw paletjes, 2 foundations, 2 poeders, een concealer, 6 blushes, een bronzer en 8 lipproducten. He shit, waarom is dit zo lastig ? Stel nou dat er iets op gaat, ik heel erg bruin wordt of dat ik mezelf gewoon mooi wil maken. En stel dat ik het dan niet bij me zou hebben ! Horrible. Na dat ik me diep en diep schaam ga ik dan maar beginnen aan selectie number 1. Inmiddels zijn het 3 mascara’s , 1 oogpotlood, 2 oogschaduw paletjes, 1 foundation, 1 poeder , 1 concealer,2 blushes, een bronzer en 4 lipproducten. Het is me gelukt ! In twee keer !  ( Inmiddels heb ik ook mijn verzorging in gepakt, en dat ging zonder enige problemen ! Ik wordt er geloof ik nog eens goed in, in dat inpakken. En schoenen, oh joh dat is voor mij geen probleem ! Aan 6 paar schoenen heb ik meer dan genoeg ! Ahum ….  Way to much offcourse, maar we praten er niet over oke ? Sssst.

Vol trots loop ik naar beneden om mijn moeder te laten zien hoe weinig ik naar mijn idee mee neem op vakantie.  ’ Kijk mam, hoe weinig ik meeneem ! Vorig jaar had ik drie keer zoveel mee’ Mama kijkt naar wat ik meeneem en heeft zo haar bedenkingen bij de hoeveelheid en zegt; ‘ Ja goed hoor schat’. Een glimlach ontstaat op mijn gezicht, ookal weet ik diep van binnen  dat mama het alsnog behoorlijk veel vind. Maar ja jongens, hallo ik ben een blogger ! Als ik zie hoe weinig vriendinnen van mij meenemen , moet ik me ook wel een beetje schamen. Gelukkig gaan we kamperen en kan alles in de  caravan.  Weet niet of papa en mama er blij mee zijn maar goed, het is in ieder geval weer een goed excuus voor de hoeveelheid , right ?

Zo blij als dat ik ben met het feit dat alles is ingepakt, is er inmiddels niets meer over om te dragen die laatste dagen voordat we weggaan. Vreselijk !  Die laatste dagen wil je me dan ook niet tegen komen, die ene hoogwater broek, dat veels te korte shirtje met I love Paris aan. Argh, frustrations …
En dan nog eens al die gedachten om het feit of ik wel alles mee heb wat ik mee moet nemen … Na een koffer propvol kleding en schoenen, een toilettas en make up tasje en een handtas vol andere spullen verder… Ready to go !!!

Volgens mij is dat wat ze noemen, vakantiestress …

Wees eens eerlijk, heb jij last van zogenoemde vakantiestress ?

With love,
Stacey.

Tags: , , , , , ,

Laat een comment achter


vijf × = vijf



-Wees aardig in je comment (Geen grof taalgebruik of gemene comments)
-Spammen wordt niet gewardeerd en ook meteen verwijderd (Je site naam in de comment zetten, of reclame maken voor je site)
-Laat vooral een comment achter, graag zelfs en eventueel met kritiek, maar heb respect en vertel waarom je dit vind)
-Denk na voordat je een comment achterlaat.