photo frame
photo frame

Talkin About Beauty Bloggin Tag.

Vandaag heb ik voor jullie een tag! En nee, ik ben niet getagged, maar zag hem op heel veel blogs langskomen dus vond ik het ook wel leuk om deze tag te doen. Hierin komen jullie net iets meer te weten over de site, hoe het werkt, en nog wat andere dingen, enjoy!


Waarom ben jij een beautyblog begonnen?
Beauty is al een hele tijd mijn passie. Op een gegeven moment zocht ik een keer toevallig iets op op het internet en kwam ik uit op verschillende blogs. Ik vond het zo leuk om te lezen, dat ik dat ook heel lang heb gedaan. Tot ik vorig jaar dacht, Hey, maar dat kan ik ook. Sowieso vind ik schrijven en fotograferen  heel erg leuk, en met mijn blog kan ik m’n passie uiten. Waarmee ik andere ook nog eens help en vermaak.

Hoe kom je aan de naam van je blog?
Pfoe, dat vind ik een hele lastige vraag. Mag ik zeggen dat ik daar eigenlijk geen antwoord op heb? Ik weet alleen nog dat ik een keer op de fiets zat en opeens een ingeving kreeg voor een nieuwe naam van mijn blog. Maar waarom, ik heb geen idee, sorry.Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
Per dag gemiddeld rond de 20 unieke bezoekers waar regelmatig wat uitschieters van rond de 38 tussen zitten denk ik, echt totaal niet veel, maar voor iemand die 2 maanden bezig is op een nieuwe site, toch aardig wat. En qua pageviews rond de 50, want ik merk dat veel mensen toch mijn hele blog rond speuren, erg leuk dus!

Wie werken er allemaal mee aan je blog?
Over het algemeen doe ik alles zelf, het bloggen, dus het artikelen schrijven en foto’s maken / bewerken gebeurt allemaal vanaf mij. De layout + logo en de technische kant doet mijn vader allemaal. In de toekomst hoop ik ook dit zelf onder de knie te hebben, maar ik vertel je, dat is echt heel lastig met al die code’s, niks voor mij dus. En sinds de vakantie gaat ook Allisha als het goed is ongeveer 1 keer per week een artikel schrijven.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Dat is toch denk ik wel het moment dat ik hier een artikel schreef over dat de Fancy ging stoppen. Hier heb ik toch wel een kwart van mijn bezoekers aan overgehouden! Sinds toen zijn die uitschieters ( sinds toen elke dag,haha) eigenlijk gekomen.Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel?
Ook dit is niet veel ik denk dat dat ongeveer rond de 4 ligt, zonder mijn eigen reacties. Het gebeurt weleens dat het er 0 zijn maar ook dat het er 8 zijn, erg verschillend dus.

Werk je samen met bedrijven?
Heel af en toe, in mijn blog bestaan van 1 jaar ongeveer 5 keer. Van hun kreeg ik dan producten opgestuurd om over te schrijven, in de toekomst lijkt het me echt heel leuk om dit vaker te doen , of andere manieren van samenwerking zoals een winactie organiseren of een advertorial schrijven. Maar dat duurt nog wel even denk ik.

Met wat voor een camera maak je de foto’s voor je artikelen?
Ik maak foto’s met mijn Sony Cybershot W320 , een compact cameraatje, van 14,1 megapixels. Die voor een compact camera echt hele mooie foto’s maakt al zeg ik het zelf!

Waar haal jij je inspiratie voor een nieuw artikel vandaan?
Uit heel erg veel dingen. Het bekijken van producten, lopen door de stad, lezen van andere blogs, films , muziek noem het maar op! Eigenlijk gewoon uit mijn eigen leven.

Welke beautybloggers geven jou veel inspiratie?
Ik denk dat dat toch wel Serena,Teske en Vera zijn, deze drie meiden schrijven zo goede en afwisselende artikelen. Elke dag weten hun mij weer te verassen met een artikel.Krijg je weleens negatieve comments?
Nee, negatieve comments kan ik het niet noemen, alleen  af en toe kritiek waar ik heel veel aan heb doordat jullie het goed verwoorden. Blijf dat vooral doen want hiermee kan ik de site blijven verbeteren. En verder zijn er spammers die reacties achterlaten met verwijzingen naar andere site’s die bijzonder rare dingen verkopen, maar dat is niet negatief, alleen maar ontzettend vervelend.

Plaats je iedere dag een nieuwe post?
Nee, en hier schaam ik me heel erg voor. Nu ik op vakantie ben is dat wel het geval, en dit ga ik ook echt proberen vol te houden ook na de vakantie, want dat is voor jullie veel leuker en daardoor zal ik ook meer bezoekers hebben denk ik. Ik probeer het in ieder geval wel, om te zorgen dat er zo vaak als mogelijk een artikel online komt.

Wat voor een soort layout heb je? En heb je hem zelf gemaakt?
Ik heb een vrij rustige layout, met als hoofdkleur wit, roze en grijs. Dit zijn namelijk m’n lievelingskleuren zoals je denk ik wel kon raden. De layout is wel en niet zelf door mij gemaakt, ik heb hem zelf ontworpen maar mijn vader heeft hem dan ook daadwerkelijk gemaakt.

Hoe lang doe je ongeveer over een artikel?
Dat is echt heel erg verschillend, over het ene artikel doe ik zo 3 uur met foto’s erbij bewerken en maken. Maar de andere keer schrijf ik een blogpost dan ook snel weg binnen 30 minuten. Als ik dan een gemiddelde moet nemen ligt het toch wel tussen de 1,5 à 2 uur, ja meiden, in een artikel schrijven zit veel tijd. Maar goed ik vind het heel leuk om te doen, dus erg is het niet.

Is je blog je bedrijf? Zo ja, hoe werkt het en wat vind je er van? Zo nee, zou je het willen?
Mijn bedrijf mag ik het denk ik niet echt noemen, ik verdien er geld mee door de advertentie’s op mijn site ( wat overigens echt geen vetpot is hoor). Toch is het een leuk zakcentje voor erbij, dan geeft het me toch het gevoel dat het gene wat ik doe gewaardeerd wordt, niet alleen daardoor maar ook door jullie lieve bezoekster die comments achterlaten. M’n blog is mijn ‘ kindje’ en mijn bijbaantje. Glossy Trends is geen officieel bedrijf doordat het niet ingeschreven bij de KvK, en ja, dat ga ik in de toekomst zeker doen!Heb je  in het echt contact met andere beautybloggers?
Alleen via twitter heb ik eigenlijk contact met andere bloggers, dit is echt heel leuk! Zo leer ik mijn ‘collega’s’ beter kennen en kunnen we elkaar af en toe een handje helpen. En er zijn een paar bloggers waarmee ik regelmatig msn. In de toekomst ben ik zeker van plan om er een aantal te ontmoeten, dat lijkt me echt heel erg gaaf.

Dit was de tag alweer, ik hoop dat jullie het leuk vonden en wat meer over mijn blog te weten zijn gekomen. Zelf vond ik het in ieder geval wel heel erg leuk om de vragen te beantwoorden.
En bij deze tag ik iedereen die hem over wilt nemen.

Lots of Love,
Stacey.

Tags: , ,

1.379 Responses to “Talkin About Beauty Bloggin Tag.”

 1. Sacha zegt:

  Leuke tag :)

 2. Namsiuh zegt:

  Leuk geschreven meid!

 3. Stacey zegt:

  Ja :) Neem hem anders over als je wilt.

 4. Stacey zegt:

  Dank je wel !

Laat een comment achter


negen − = vier-Wees aardig in je comment (Geen grof taalgebruik of gemene comments)
-Spammen wordt niet gewardeerd en ook meteen verwijderd (Je site naam in de comment zetten, of reclame maken voor je site)
-Laat vooral een comment achter, graag zelfs en eventueel met kritiek, maar heb respect en vertel waarom je dit vind)
-Denk na voordat je een comment achterlaat.