photo frame
photo frame

Kwasten.

Kwasten zijn gewoon de must voor een beautyblogger of andere make up addict natuurlijk. Hiermee kan je namelijk je make up zoveel beter en mooier aanbrengen. Op het gebied van kwasten heb je er heel veel, in verschillende soorten en maten. Maar natuurlijk ook van verschillende kwaliteit en prijsklasse. Persoonlijk heb ik een goedkope kwasten set met een aantal losse budget kwasten. In de toekomst hoop ik een mooie Sigma of Zoeva kwasten set aan te mogen schaffen. Sorry dat ze niet gewassen zijn!


In dit artikel ga ik jullie vertellen welke kwasten ik , ( dat is een persoonlijke mening ) het handigst vind om te gebruiken en dat ik must haves vind.  Laten we gaan kijken! Qua gezichtskwasten zijn ook stippling/buffer kwasten, kabuki kwasten en waaier kwasten fijn om te gebruiken.

Als eerst wil ik even iets duidelijk maken, welke kwasten jij fijn vindt om te gebruiken kan totaal verschillen met mij, zo kan het ook zijn dat jij gewoon een sponsapplicator wil gebruiken een één gezichtskwast. Smaken verschillen zo ook in het gebruik met kwasten. Ook hoef je kwasten niet perse te gebruiken  zoals het ‘hoort’. Vind jij een kwast geschikter voor iets anders, dan kan dat natuurlijk ook.

Oke we gaan beginnen, een grote poederkwast, deze gebruik je om losse gezichts / compact poeders aan te brengen. Hiermee komt de poeder vrij gelijk matig op je gezicht, en zal er geen masker effect ontstaan.

De kwast die je hier boven zit is van origine een blush kwast, hiervoor vind ik hem niet handig in gebruik, het is een ‘kruising’ tussen een kleine poederkwast en een blushkwast. Daarom is deze perfect om bronzer mee aan te brengen voor een natuurlijk effect. Doordat de haartjes vrij ver uit elkaar staan komt er niet te veel bronzer op je gezicht en kan je het prima vervagen tot een natuurlijk effect.

Een schuin afgesneden blush kwast, hier kan ik absoluut niet zonder. Met deze kwast kan je je blush mooi en gelijkmatig aanbrengen. Deze kwast is ook perfect te gebruiken om je gezicht mee te shapen. Doordat hij schuin afgesneden is komt er genoeg op de kwast en breng je je blush niet streperig aan, en kan je dus goed blenden.

Dan hebben we nog een concealer kwast, dit is eigenlijk een kleine versie van een foundation kwast ( die ik overigens niet gebruik ALS ik al foundation gebruik doe ik het liever met mijn vingers ). Hiermee kan je op lastige plekken je concealer aan brengen, en het is hygienischer dan met je vingers.

Qua oogschaduw kwasten wil ik nog een schuine angled kwast en een puntige crease kwast.

Op het gebied van oogkwasten heb ik onder andere een normale oogschaduw kwast, hiermee breng ik oogschaduw aan  over het gehele ooglid. Met zulke kwasten kan je je oogschaduw zonder te veel fall out aan brengen, tot onder je wenkbrauw. Onmisbaar in je kwasten stash!

En dan de wel bekende blending kwast, deze gebruik om één of meerdere oogschaduws te blenden. Dit zorgt ervoor dat je oogschaduw niet meteen van donker naar licht gaat maar dat je een geleidelijk effect krijgt. Ook kan je deze kwast gebruiken om te shapen bij je neus en onder je wenkbrauwen.

Dan heb ik deze ‘rechte angled kwast’, als ik deze even zo mag noemen. Deze gebruik ik voor meerdere doeleinden. Hiermee kan je oogschaduw of gelliner goed aanbrengen bij je wimperrand onder of boven. Verder kleur ik hier mijn wenkbrauwen mee in.

Hoe ik deze kwast moet noemen weet ik eigenlijk niet. Toch vind ik deze kwast erg handig om oogschaduw in de buitenste ooghoek aan te brengen. Ook zou je hem kunnen gebruiken om highlighter onder je wenkbrauw aan te brengen.

Een crease kwast is echt ideaal, om oogschaduw in de crease aan te brengen zoals de naam ook al zegt. Dit soort kwasten zijn gemaakt qua vorm om precies en netjes te kunnen werken. Deze heb je in verschillende soorten en maten, persoonlijk vind ik deze het fijnst.

Dit onmisbare multifunctionele kwastje, een wimper/wenkbrauw kammetje. Oh, dit product is zo geweldig om die aan elkaar geplakte wimpers te separeren of je wenkbrauwen in model te borstelen. Ideaal dus om in je stash te hebben.

Als aller laatst een lip kwastje, hiermee kan je lipsticks aan brengen of lipglosses uit tubes. Puur omdat het hygiënischer is en ik dit gewoon fijner vind werken dan vanuit het product zijn verpakking zelf.

Natuurlijk zijn er nog veel meer kwasten , zo heb je zoals ik al zei, de stippling brush voor poeders of foundation, een kabuki kwast voor eigenlijk precies het zelfde, en een waaier kwast om blush of bronzer gelijkmatig en subtiel aan te brengen. Ook een foundation kwast is natuurlijk handig, maar dat is per persoon verschillend.  Qua oogschaduw kwasten heb je er ook nog veel meer, zo is een potlood/stomp vormige kwast handig voor in de crease, maar ook een minder stompe is daar geschikt voor.

Het enige wat erg belangrijk is met kwasten is dat je ze regelmatig wast, het liefst eens per week. Persoonlijk doe ik dat het liefst met babyshampoo en lauw water, hiervan vindt je verschillende filmpjes op Youtube. Puur omdat er in kwasten ontzettend veel bacterien gaan zitten omdat je toch op je gezicht bezig bent.

Kwasten kan je bij verschillende drogisterijen in Nederland kopen maar ook bij verschillende webshops verkopen ze kwastensets.

Dit was mijn artikel voor nu over kwasten, ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad en heb je nog vragen? Stel ze dan bij de comments!

Wat zijn jou favoriete  soort kwasten en kan je dus niet zonder? En waar heb je ze gekocht?

Lots of Love,
Stacey.

Tags: , , ,

Laat een comment achter


vier + drie =-Wees aardig in je comment (Geen grof taalgebruik of gemene comments)
-Spammen wordt niet gewardeerd en ook meteen verwijderd (Je site naam in de comment zetten, of reclame maken voor je site)
-Laat vooral een comment achter, graag zelfs en eventueel met kritiek, maar heb respect en vertel waarom je dit vind)
-Denk na voordat je een comment achterlaat.