photo frame
photo frame

Haar Tutorial; Staart met Kuif.

Over het algemeen ben ik niet iemand die druk bezig is met haar tutorials en verschillende haar looks. Zo af en toe bedenk ik wel eens wat dingen maar niet vaak. Laatst zat ik eens wat te proberen en dat vond ik best een leuke look. Vandaag ga ik hem jullie laten zien en hopen dat jullie het leuk vinden, ondanks dat het vrij simpel is !

Wat heb je nodig?
-Half lang tot lang haar wat goed is uitgeborsteld. ( Met haar tot boven je schouders wordt de kuif erg lastig!
-Een fles haarlak, om ervoor te zorgen dat het goed blijft zitten en het er net wat mooier uit ziet. Ik gebruik de Junior Haarlak van Schwarzkopf, een hele fijne haarlak die niet plakt, makkelijk uit te borstelen is, goed hard wordt ( + goed blijft zitten , dus stevig is)  én niet stinkt!  Een echte aanrader dus en dat voor ongeveer 2 euro.
-Een kam, hiermee kan je eventueel plukken goed kammen en is handig om het netter te maken.
- Een klipje ( 2 is handig zodat het beter blijft zitten)
- Twee of meer schuifspeldjes om te voorkomen dat plukken los gaan raken of losgeraakte plukken vast te zetten.Het wordt misschien wat lastig te begrijpen, maar ik ga mijn best doen!
Van te voren moet je zorgen dat je haar goed uitgeborsteld is en er vrijwel géén klitten meer in je haar zitten. Anders kan het nog eens lastig worden.

Om te beginnen pak je twee plukken van ongeveer 4 cm dik, aan beide kanten van je hoofd ééntje dus. Deze breng je naar achter, op het moment dat je ze achter tegen je hoofdhuid aan gedrukt hebt, duw je de plukken tegen elkaar aan omhoog. Hierdoor zorg je ervoor dat je gelijkmatige plukken haar om hoog voor de kuif. Op dat moment ziet de kuif er ongeveer zo uit.

En nu ga je de plukken vast zetten met een klemmetje, zorg dat deze groot genoeg is en dat hij dus niet snel uizakt.


Zoals je ziet op de bovenste foto ziet het er nog niet heel netjes uit. Ook is de kuif een beetje uitgezakt, hiervoor is een trucje. Je zet een kam aan het begin van je scheiding en duwt de kam omhoog en naar achter in een zigzaggende beweging als het ware. ( Snap je het nog? ) Nu is je kuif weer mooi ‘groot’ en ziet het er netjes uit.

(Mn haar zit hier allemaal naar rechts en sorry dat de foto wazig is! )
Om je kuif zo te laten zitten kan je een  een klipje achteraan onder je kuif zetten. Ook spuit je onder je kuif flink wat haarlak zodat het goed blijft zitten.  Voor de volgende stap kan je eventueel er voor kiezen om de plukken naast je kuif in te vlechten maar vandaag laat ik dat achterwege, omdat ik dat persoonlijk niet heel leuk vindt, misschien een keer voor een feestje maar overdag is het wat mij betreft té.


Nu is het de tijd om de staart te maken. Dit kan je het beste doen door 2 grote plukken rechts en links onder (aan de zijkant van je hoofd dus) onder je kuif te pakken en deze naar achter te brengen, en vervolgens pak je ook de rest van je haren bij elkaar. Hierdoor blijft je kuif ook netjes zitten. Hoe hoog je de staart wilt is natuurlijk per persoon verschillend. Ik zelf vindt het het mooist ongeveer halverwege mijn hoofd. Vervolgens zit je het vast met een elastiekje.  Om te voorkomen dat het onderaan los gaat zitten zet ik de plukken rondom mijn staart vast met wat schuifspeldjes.

Het gene wat je nu gaat doen is het haar aan de zijkant van je hoofd goed met haarlak in spuiten ook de kuif goed bespuiten met haarlak.  Zo ziet het er netter uit en blijft het natuurlijk stevig zitten.

En klaar is kees! Easy as it is he ? Opzich is het een vrij simpele look en ziet het best leuk uit, anders dan normaal en je bent er snel mee klaar.  Ook met het warme weer is je haar lekker uit je gezicht.

En om het allemaal af te sluiten nog wat foto’s van het eindresultaat.


Wat vind jij van deze look ? Heb je nog ideeën voor een volgende haar tutorial?

Lots of Love,
Stacey.

Tags: , ,

One Response to “Haar Tutorial; Staart met Kuif.”

  1. Here. zegt:

    Here.

    Haar Tutorial: Staart met Kuif.

Laat een comment achter


vijf + negen =-Wees aardig in je comment (Geen grof taalgebruik of gemene comments)
-Spammen wordt niet gewardeerd en ook meteen verwijderd (Je site naam in de comment zetten, of reclame maken voor je site)
-Laat vooral een comment achter, graag zelfs en eventueel met kritiek, maar heb respect en vertel waarom je dit vind)
-Denk na voordat je een comment achterlaat.