photo frame
photo frame

No Shopping For Me. Whut ? Yes! A No Buy Month.

Shoppen, wie is daar nou niet verslaafd aan ? Door de winkels lopen, met al die prachtige dingen, of de Albert Heijn in lopen en vervolgens die lekkere zak snoep in mijn mandje gooien. I do like it. Ja meiden, hier uit kan je concluderen dat ik redelijk shopverslaafd ben. Als het aan mij ligt koop ik elke dag manden vol met make up, kleding en lekkere dingen. En dit doe ik ook af en toe. Maar helaas is mijn portomonee geen bodemloze put , waar het geld zich zelf aan vult. Hoe verhelp ik dit probleem ? Ja inderdaad, een’ No Buy Month.’

Ik koop best wel veel make up , kleding en andere dingen zoals snoep bijvoorbeeld. Ik vind shoppen echt geweldig, maar op een gegeven moment is zelfs mijn bodemloze put leeg. Maar nu heb ik een probleem, te veel uit gegeven, en het is bijna vakantie. Hoe ga ik in nu in hemelsnaam geld uit geven als ik drie weken weg ga, en ik wil nog shoppen in Amsterdam. Help me, my silver piggy is empty. (Dit is mijn spaarvarken)

Afgelopen weekend had ik weer een shopkick, ik zat de webshops af te speuren en bestelde iets. ( Dit is dus onderweg ) Ik bedacht me dus dat ik nu echt geld moest gaan sparen. Ik hoop nog een bijbaantje te vinden , en wat te verdienen met de advertenties die op mijn site gaan komen.  En gelukkig is er dan nu de No Buy Month. Ik bedacht dat ik dit nooit alleen kon, dus vroeg ik Eljah , waar ik al een tijdje vaak mee msn, of ze met mee ging doen. Aangezien we allebei al een tijdje zaten te zeuren dat we geld te kort hadden, maar toch beleven shoppen.

In deze maand mogen we helemaal niks kopen, geen make up, beauty, snoep of andere producten. Als enige afspraak heb ik met mezelf gemaakt, is dat op het moment dat mijn mascara of concealer op is, ik deze opnieuw mag kopen. Waarom ? Omdat dit in mij geval noodzakelijke producten zijn , ik ga er niet van uit dat deze producten op gaan, maar het is mogelijk. Ik zal me echt moeten inhouden als ik in de kantine langs die goed gevulde snoepautomaat loop, als de kantine naar die lekkere broodjes ruikt, als ik in de supermarkt langs de schappen loop die me aanstaren. Of als ik door de winkelstraat loop en al die prachtige producten zie liggen. Oh, dit wordt een kwelling.

Dit heeft één groot voordeel, als ik op vakantie ben of vakantie heb, mezelf hopelijk lekker kan uitleven, en niet elke keer moet nadenken en puzzelen als ik in een winkel sta. Natuurlijk is op mijn geld letten belangrijk maar ik neem aan dat je mij begrijpt.  Omdat na mijn vakantie waarschijnlijk al mijn geld alweer op is, zal ik na mijn vakantie weer een No Buy Month doen, maar daar later meer over.

Dit alles is voor ons allebei heel erg moeilijk als shopverslaafde, en daarom gaat het ons samen lukken. Op het moment dat het de één niet meer lukt, houdt de ander de één weer tegen. (Snap je hem nog? ) Ook is de steun van jullie welkom, dus smeer ons niet dat prachtige product aan, want nee, wij kunnen dat voorlopig niet in onze armen verwelkomen. Het zou ook heel fijn zijn als jullie een lieve comment achter laten, want dat kunnen we wel gebruiken hè Eljah ? Nee hoor ik neem jullie in de maling.

Deze dinsdag avond is het de 14e van juni, en dat betekend dat de No Buy Month nu echt van start is gegaan. Geen producten meer kopen tot en met donderdag de 14e van juli. Tussendoor zullen jullie vast wel een keer een update krijgen over hoe het tot dan toe gegaan is. Ik ben erg benieuwd of het ons gaat lukken, en natuurlijk gaan jullie aan het einde van de maand ook horen of het ons is gelukt.

Heb je na het lezen van dit artikel ook ‘zin’ gekregen om mee te doen aan de No Buy Month. Schroom niet , doe mee en laat het me weten in de reactie. Natuurlijk heeft Eljah er ook iets over geschreven op haar site.

Lots of Love,

Stacey.

Hoe zit het met jou shop/koop gedrag ?

1.272 Responses to “No Shopping For Me. Whut ? Yes! A No Buy Month.”

 1. Eljah zegt:

  Ahhw supergoeed geschreven!:)
  We gaan er voor en het gaat ons ook zekerweten lukken!
  loveeeyaa<'33
  Liefs, xx

 2. Stacey zegt:

  Thankyou Meis!
  Het gaat ons zeker lukken , we can do it together. Loveyoutoo. <3

 3. Evelien zegt:

  Heel veel succes!! Ik kan dat écht niet, haha :P

 4. Stacey zegt:

  Dank je wel, zullen we nodig hebben, haha! :)

Laat een comment achter


negen + = veertien-Wees aardig in je comment (Geen grof taalgebruik of gemene comments)
-Spammen wordt niet gewardeerd en ook meteen verwijderd (Je site naam in de comment zetten, of reclame maken voor je site)
-Laat vooral een comment achter, graag zelfs en eventueel met kritiek, maar heb respect en vertel waarom je dit vind)
-Denk na voordat je een comment achterlaat.